OM CHRISTINA AGUILERA: DEL 5. BECOMING BAD X-TINA | MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

Annons

OM CHRISTINA AGUILERA: DEL 5. BECOMING BAD X-TINA

548655_4245276374793_1185861180_n

* Efter att Christina släppt debutalbumet “Christina Aguilera”, ville hon desperat bli av med den söta, rosa imagen. Hon ville göra sin egen grej, experimentera både med sig själv och med sin musik. Hon ville bli fri. Detta innebar först att sparka dåvarande managers Kurtz och anlitade en ny – Irving Azoff. 

* Första steget från “The Genie” till att bli Xtina var när hon antog rollen som en av sångerskorna till Lady Marmalade för filmen Moulin Rouge 2001. Versionen Christina Aguilera var med i producerades av Missy Elliott, medan orginialet skrivits av Bob Crew.

* Under inspelningen av Lady Marmaldes musikvideo spelades de fyra sångerskorna inte in tillsammans. De träffade aldrig varandra under inspelningen. Var och en spelade in sitt parti för sig och i slutet synkades allas bitar ihop till en musikvideo. 

* Alla i Christinas närhet sa att hon inte skulle ta sig an Moulin Rouge-projeketet med Christina älskade att spela in låten tillsammans med de andra tjejerna och berättar att alla de andra tre tjejerna (Pink, Lil’ Kim och Maya) var kanon att arbeta tillsammans med. Christina älskar att ta chanser och Lady Marmalade blev början till att leka med frisyrer och utmanande kläder, vilket känneteckar Christina Aguileras identitet som Xtina.

* Men innan Christina helt hann övergå till Xtina och albumet Stripped, upptäckte hon att “Just Be Free”-albumet hade släppts i Tyskland. Skivan spelade Christina in när hon var 15 år och producerades och distribuerades av skivbolaget Warlock Records. RCA Records (Christinas skivbolag) blev rasande och bad Warlock Records att ta bort skivan från marknaden. RCA stämde Warlock. Men i mitten av stämningen kom skivbolagen överens om att albumet ändå fick ligga kvar. Den kom officiellt ut 2001. Christina stämde även själv Walock för bland annat bruktet kontrakt och oschysst motstånd. Men även dessa las ner när albumet fick tillåtelse att släppas och Christina gick med på att släppa albumet med sin egen bild på mot en enorm summa pengar för skadorna Warlock hade orsakat.

* Efter att Stripped släpptes 2002 med den nya sexiga och utmanande stilen blev Christina Aguilera bannad från att besöka Thailand. Varför? I en av scenerna i musikvideon till “Dirrty” finns det två affischer i bakgrunden av att Thailand förespråkar sexturism av yngre kvinnor. Christina är fortfarande portad från Thailand och hon får inte sätta sin fot i landet.

* De största låtskrivarna på Stripped (förutom Christina själv) är Scott Storch och Linda Perry.

* Christina brydde sig inte om ifall Stripped skulle sälja en skiva eller flera miljoner. Hon ville inte tjäna pengar på den utan det viktigaste för henne var att få spela in en skiva som för henne var äkta.

* Namnet Stripped kommer från att Christina symboliskt och publikt vill visa sin vem hon egentligen är och berätta om vartifrån hon kommer. Dirrty är ett bra exempel på att Christina i högsta grad är en exhibitionist. Hon är så bekväm i sin egen kropp och med sig själv att hon är känd av vänner och kollegor att till och med kunna kissa backstage i en liten hink innan hon ska upp på scen. Christina säger:

“I’m very comfortable with my naked body. There’s probably even some video of me peeing”.

* Att göra Stripped var som terapi för Christina. Linda Perry, artist och låtskrivare, blev Christina Aguileras mycket nära vän och Linda lärde Christina olika sätt hur man ska hantera sina känslor. Christina berättar att Linda lärde henne att skrika var ett effektivt sätt att frigöra stress.

* Under inspelningen av Stripped träffade Christina Jorge Santos, som blev hennes pojkvän. Låtarna på albumet, “Infatuation” och “Underappreciated” handlar om förhållandet med Santos. Infatuation handlar om hur hon blev kär i honom, och Underappreciated handlar om varför hon valde att lämna Santos. De dejtade i två år, men förhållandet tog slut 2001. Jorge var Christinas dansare och var så även ett år efter att Christina och han gjort slut.

* Dirrty kostade 5 miljoner dollar att producera och spela in video till.

* 2003 turnerade Justin Timberlake och Christina Aguilera ihop i USA med Justified/Stripped Tour. Det sas att de var mer än vänner under turnéen men detta stämmer inte. Turnén höll schemat förutom i Atlantic City där de fick ställa in på grund av att utrustningen hade skadats. Justin och Christinas tunrée var en succé och de planerade ännu en turé 2004. Denna ställdes dock in för att Christina fick inflammation i sina stämband.

* Efter denna turné gav sig Christina ut på sin egna turné “Stripped World Tour”, vilken blev en succé och sålde slut i nästan alla städer!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats