Om Christina Aguilera: Del 4. The Genie | MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

Annons

Om Christina Aguilera: Del 4. The Genie

 

548655_4245276374793_1185861180_n

*Efter Mickey Mouse Club åkte Christina till Japan i väntan på att släppa sitt debutalbum ”Christina Aguilera”, 1999. I Japan uppträdde och spelade hon in Sheryl Crows låt ”All I Wanna Do” med en av Japans populäraste popartiser; Keizo Nakanishi.

* Christina medverkade i The Golden Stag Festival, en internationell popmusikfestival. Här uppträdde Christina med låtarna ”All I Wanna Do” med Keizo Nakanishi och sedan sjöng hon två låtar solo; en av Sheryl Crow och en av Diana Ross.

* 1998 norpade Christina Aguilera äran att få sjunga soundtracket till Disney’s Mulan. Hon fick dealen för att hon kunde sjunga höga E. Christinas dåvarande manager, Steve Kurtz, skickade in ett band där Christina Aguilera sjöng Whitney Houstons låt ”I Wanna Run To You” som hon hade spelat in i sitt vardagsrum.  Christina trodde inte att hon skulle få jobbet, men dagen efter befann hon sig i studion för att spela in singeln ”Reflection” till Mulan.

* I samband med inspelningen av ”Reflection” skrev hon sitt skivkontrakt med RCA Records.  Mellan 1998-1999 satte Ron Fair, vice VD av RCA Records och mannen som hittade och signerade Christina Aguilera, Christina på sånglektioner, gav henne en ny garderob, smink, coachning och såg till att hon omringades av rätt människor.

* Ron Fair berättar att anledningen till att det dröje med att få ut debutalbumet 1999 var för att Christina hade svårt för att identifiera sig själv genom sin sångstil. Hon var en rå talang men visste inte vilka låtar som var rätt för just henne.

* Debutalbumet ”Christina Aguilera” släpptes 24 augusti 1999, i samband med att Christina slutade gymnasiet. Förstasingeln ”Genie In A Bottle” är den låt som tog Christina till toppen. ”Genie In A Bottle” låg etta på listorna i fem veckor i rad i USA.

* 1999 uppträdde Christina Aguilera en duett med B.B. King och hon sjöng för president Clinton på eventet ”Christmas At The White House”. President Clinton var så hänförd av Christinas uppträdande att han frågade Christina om hon ville sjunga den första låten på den nya året under presidentens specialsända tv-program vid millenniumskiftet. Christina tacka nej då hon redan var uppbokad för att sjunga på New Year’s Eve på Times Square som leddes av Carson Daly (som nu leder The Voice) och ja, Christina och Carson har känt varandra enda sedan 1999.

* Christina Aguileras största idoler är Julie Andrews (The Sound Of Music), Whitney Houston, Billie Holiday och såklart Etta James.

* Christina berättar att hon under denna tid var väldigt självsäker på scenen med väldigt blyg och tillbakadragen bakom scenen.

* Christina Aguilera älskar snabbmat och har alltid gjort. Det sägs att Christinas favoritmatställe är Wendy’s och Mc’Donalds. Hon föredrar McNuggets med hot mustard sås och en stor Cola. Donuts och friterad mat älskar hon!

* 2000 hyllade Christina Aguilera sin latinobakgrund och släppte albumet ”Mi Reflejo”. Rudy Perez är en av producenterna på albumet. Perez har bland annat jobbat med Julio Iglesias, Michael Bolton, Luis Miguel, Luis Fonsi och Marc Anthony. Perez är bland annat mannen bakom ”Färger i en vind” i Disney’s Pocahontas.

* Kort efter att hennes spanska album släpptes började hon spelade in sin första julskiva ”My Kind Of Christmas”.

* Det gick under  år 2000 rykten om att Christina Aguilera hade romanser med Carson Daly, Eminem och Fred Durst. Eminem tog ryktena till en ny nivå när han hävdade att Christina utfört oralsex på både Carson och Durst, vilket inte är sant!

* Eminem trakasserar och sjunger om Christina Aguilera i låten ”The Real Slim Shady”.

* Christina och Eminem slöt fred under MTV Awards 2002 där Christina presenterade honom i nomineringen av en award. Efter att båda fick säga sitt slutade det med att båda kramade om varandra.

* I februari 2000 vann Christina sin första Grammis då Melissa Etheridge, Sheryl Crow och Sara McLaughlan utsåg henne till grammisen för ”Best New Artist”. Hon vann över Britney Spears som även hon var nominerad.

* Christina hade stigit in i en bubbelgums bubbla som hon hatade. Hennes dåvarande manager Steve Kurtz gjorde så att hon nästan gick in i väggen med överbokade scheman som gav henne stämbandsinflammationer hela tiden. Kurtz tvingade även Christina till att hålla fast vid bubbelgumstilen men Christina var inte det minsta intresserad av att tjäna pengar, det enda hon ville var att utveckla sig själv som sångare och artist. Christina stämde Kurtz då hon ansåg han hindrade henne från att vara den hon ville vara. Under stämningen kom det även fram att Kurtz tagit mer pengar av Christina än vad de kommit överens om, detta till att bland annat hyra in personal.

* Christina vann och anställde en ny manager – Irving Azoff. En känd och tuff profil när det kommer till att skydda sina artister. Azoff var emot att överboka de han tog under sina vingar. Något som Christina Aguilera absolut behövde.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

    Carro: Hurt handlar inte om Christina Aguileras pappa, precis som du säger är Fausto inte död, men den handlar inte om honom överhuvudtaget. Läser man lyriken förstår man att Christina aldrig exempelvis skulle säga “I’m sorry for blaming you” till sin pappa. Hon står för allt hon har sagt om honom och förlåter inte så lätt. Inte genom en sådan låt med den texten i alla fall 🙂
    Precis, nu kan ju inte jag heller vara 100 % säker men Hurt ska handla om Linda Perrys pappa som tyvärr gick bort hastigt medan Christina spelade in B2B. Först ska det vara tänkt att Linda själv skulle skriva hela låten, men Christina har själv gjort ändringar i den så att den inte ska bli alltför personlig och så att en hel publik ska kunna relatera till låtens text 🙂

  2. Carro

    Spelade hon inte in låten i sitt badrum? haha, spelar inge roll, men det är vad jag har hört! 🙂
    Jag har en fråga, som jag har funderat på ett tag: Vem handlar låten Hurt om egentligen? Jag har hört att den handlar om Christinas DÖDA pappa (vilket inte stämmer, eftersom han lever), eller bara hennes pappa, men jag har också hört att den handlar om Linda Perrys pappa, och att hon inte kunde sjunga den själv, p.g.a. höga toner. Jag har ingen koll på Lindas relation till hennes pappa, men det känns ändå inte som om Hurt skulle handla om Christinas pappa :/ 

Annons
stats