Diskussion | MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

MYSELF AND CHRISTINA AGUILERA

Annons

Diskussion

Jag är inte den som lägger locket på. Ibland kan jag uppleva att människor med stora idoler inte vågar kritisera och se idolernas svagheter. Jag tillhör inte den gruppen utan när jag pratar med vänner etc. om Christina så är jag beredd att även ge henne kritik för vissa saker. Ingen är perfekt, så är det.

Fick en kommentar som berör detta ämne och jag kände jag ville publicera mitt svar i ett inlägg så ingen missar det. Jag är nyfiken på vad ni själva tycker och tror om Christinas röst. Det debateras flitigt om detta, att hennes röst inte längre håller och är mer ansträngd än innan vid höga toner.

Mitt svar om vad jag tror är följande:

Hej Hanna!

Trots att Christina är min absoluta favoritartist, min idol och min förebild så håller jag med om att hon röstmässigt inte ligger på sin toppnivå längre. Jag tycker det började redan under ”Bionic”-eran. Jag läste en intervju med henne där hon sa att hon lärt sig sjunga på ett nytt och råare sätt, vilket jag hade lite svårt för. Det handlar inte om att sätta de rätta tonerna klart och perfekt längre, jag tror Christina är ute efter den verkliga och råa känslan i det som sjungs. Stundtals låter de höga tonerna väldigt ansträngda och hon når inte riktigt dit. Jag har funderat länge över vad detta kan bero på, för det är klara förändringar från när hon var yngre till nu.

Det jag kan komma på är 1. Att hon inte längre är 20 år, utan faktiskt uppe på 30-strecket. Klart att rösten med åren blir mörkare och ändras. 2. Att hennes sångteknik genom åren har satt sina spår på stämbanden nu. Jag håller med om att medleyt under AMA inte var hennes bästa framträdande, men som du säger var Just A Fool riktigt bra! Den riktiga topprösten har vi nog inte hört sen 2007, slutet av B2B-eran.

Oavsett rösten så förmedlar Christina alltid en känsla till det hon sjunger och hon gör alla framträdanden grymt bra på sitt sätt. Jag tror vi fans fortfarande jämför henne mycket med det som en gång var. Vi och andra verkar stirra oss blinda på Stripped-eran och väntar ständigt på något liknande. Vi bygger upp massa förväntningar och väntar på ett klimax som istället för många blir ett antiklimax p.g.a. våra förväntningar. Vi måste vänja oss vid att Christina alltid förändras och alltid letar efter nya uttryckssätt. För sån är hon ju – i ständig förändring och hon älskar utmaningar!

Jag älskar ”Lotus” och tycker hon gör ett sjukt bra jobb! Dock tycker jag RCA promotar henne alldeles för lite. Det når inte riktigt fram och jag förstår inte varför? Ingen TV-reklam och knappt något på radion. Inte i Sverige i alla fall! Det är synd för albumet är riktigt, riktigt bra!

Men jag vet inte, vad tror/tycker ni andra?

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej igen!
  Jag håller med om allt ni skrivit! Varje gång jag lyssnar på radio känner jag tomheten av att hon inte spelas ofta eller överhuvudtaget längre med hennes nya låtar. Jag brukar gå in på radiohemsidorna och önska hennes låtar så att andra också upptäcker dem, men jag tycker att RCA inte gör sitt bästa med att promota henne. Jag menar kom igen, jag har sett hundra Justin Bieber reklamer (inte för att jag vill vara taskig mot någon) men jag tror ni förstår poängen. Det är inte bara hennes fans som tycker hon har en av världens bästa röster, andra objektiva röster säger också det, så varför spelas hon inte då?
  Jag älskar hennes nya skiva, jag tycker den är mycket bättre än Bionic, men den verkar inte få någon uppmärksamhet. Jag antar att vi fighters får inte ge upp utan vi får fortsätta att lyssna på hennes låtar och sprida hennes nya albums rykte med vänner och bekanta så att fler får chansen att lyssna på ett mästerverk. VI får också fortsätta sätta tryck på och pressa radiokanaler att spela hennes låtar, om vi alla gör det kommer det nog att bli en skillnad!
  Tack för snabba svaret Malin!

 2. kija

  håller med dig faktiskt. Tycker oxå att rca borde promota henne mer…borde släppa mer singlar och kanske göra ännu ett video. Tror att vi alla förväntar oss att hon ska vara som hon var stripped/b2b eran. När hon sjöng blank page live var det rörande men kände att hon kunde göra mkt bättre…vet inte kanske var hon nervös?! hon borde göra mer live uppträdande och verkligen vara den hon egentligen är. malin du har kanske har rätt lr har rättare sagt om hennes röst hon är äldre nu så det kommer nog inte vara som förr men hon är fortfarande bääääst. Vi vill ha meeera reklam…meraaaa action från Xtina!!!

 3. Carro

  Jag måste säga att jag håller med dig, ang rösten… Ibland, när jag ser på henne senaste framträdanden, önskar jag att hon släppte ut rösten lite mer “rakt på” och inte tänkte så mycket på dess djup och power. För den var inte lika powerful i b2b-eran, men hon träffade noterna och hade lika mycket känsla då som nu. Skönt att veta att jag inte är den enda som känner så 🙂 man kan ju inte direkt skriva det på en musikvideo, alltså kommentera på youtube, för då påstår andra fans att man inte är en “äkta” fighter :/
  Jag tror också att det har med slitningar på stämbanden att göra, men jag tror att hon kan låta bättre om hon utvecklar sin sångteknik en aning.

Annons
stats